Újság!
Betöltés...

Egy meredek hátsókert

Egy lejtő mindig nehéz helyzetbe tudja hozni a kerttulajdonosokat. Ha egy meredek rézsű kis méretű kerttel párosul, akkor nagyon okosan kell bánni a formákkal és a terekkel ahhoz, hogy tágas és jól használható zöldszobát tudjunk kialakítani.


Ilyen esetekben sajnos nem elég csak a növények okos elrendezése. Sok esetben mesteremberekre is szükségünk lehet.

Egy jól megtervezett kerten rögtön látni, hogy milyen habitusú emberek lakhatják.  Ennél a példánál a kert, csak az örömet és a kikapcsolódást szolgálja. Minimális munkával rendben tartható és a növények nem vesznek el sem nagy teret, sem időt a pihenni és feltöltődni vágyó tulajdonosoktól.
Egyedül a teraszon található gyep látványa lepett meg, mert egy ennyire kis kertben igazán feleslegesnek tartom a fűnyírással járó munkatöbbletet. Viszont, ha mégis egy darabka zöld pázsit az álmaink netovábbja, akkor egy jó minőségű műgyep akár meg is szabadíthat a gyeppel járó munkáktól. Ám, ha egyikre sem vágyunk, akkor természetesen egy jól megtervezett dúsabb szegélyágyás látványával tökéletesen ki tudjuk váltani ezt a kis füves részt.
A falaknak köszönhető védett fekvése lehetőséget ad a fagyérzékenyebb növények kipróbálására, ami maximális luxussal öltöztetheti fel ezt a kényelmet és pihenést szolgáló zöld szobát.
A jó térrendezés miatt érdemes minden részletet megfigyelni!







Szép és izgalmas látvány nyújt a jacuzzi ívéhez igazított támfal, plusz lépcső kombináció.




A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :