Újság!
Betöltés...

Növénnyel burkolt lépcsők

A növényekben az a jó, hogy képesek rugalmasan megtörni a burkolat által alkotott összefüggő rideg felületet. A lépcső pedig egy ilyen egybefüggő felület, ahol sokszor érezzük úgy, hogy másféle megoldás nem létezik, csak a beton vagy a burkolat rideg valósága, ami bár praktikus, de mégis hiányzik belőle valami.


E képek láttán hirtelen összeszorult a szívem, hogy miért nem fotóztam le annak idején a tavasszal előbújó lila ibolyákat a kerekes kutat körbeölelő betonlépcsőből. Bár a kút és az orgonák együttese nagyon szép látvány volt, mégis az odavezető két lépcső és kút körül kialakított beton felület látványa már egyáltalán nem nyújtottak annyira szép látványt.

Ám tavasszal a repedésekből előbújó ibolya olyan bájjal öltöztette fel ezt a rideg felületet, hogy jó volt nézni akár egy hosszasan elnyúló reggeli kávézás során is.

Ezek a képek pedig konkrét ötletekkel szolgálnak ahhoz, hogy hogyan és milyen esetekben célszerű növényeket ültetni a lépcsőfokokba. Lehetőség szerint lassan terjedő növényt válasszunk, mert itt nem cél a felület azonnali takarása, inkább csak egy kis színt szeretnénk vinni a kert olyan területeire is, ahová ez első ránézésre lehetetlenség lenne.

Forrás



Forrás

Forrás

Forrás

Forrás
Forrás

Forrás


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :