Újság!
Betöltés...

Engedj Betekintést Kertedbe! - Nóra kertje

Nóra kertje tele van ötletes és szép megoldásokkal, ahol öröm a pihenés. Kertjét a Legélhetőbb kert kategóriában indítja. Gyertek és nézzetek szét nála!


Azért is szerettem volna nevezni a Dekor és Mentha „kert szépségversenyre”, mert már a reklám fotó is nagyon tetszett. Szeretem az ilyen „kukucskálós” képeket, amikor épp csak felkelti a kíváncsiságot egy kerti bejárat és alig várjuk, hogy körülnézzünk mögötte.

A mi kertünk tetemes részét teszi ki egy füves placc középen, ez később talán egy bővülő ház helye lesz, nem is készülünk beültetni. De körben, ahova csak lehet, kertszobákat szeretnék kialakítani, ahol el lehet bújni a tűző nap és az idegen tekintetek elöl és egy jó könyvvel vagy társasággal élvezni a nyugalmat.

Tavasztól őszig igyekszünk minél több időt a kertben tölteni; nézelődve reggelizünk a teraszon, gyönyörködünk a madarakban és pillangókban, ebédet főzünk a kemencében,
friss fűszereket és paradicsomot szedünk a miniatűr zöldséges ágyásból, a nagy kánikulát pedig a felfújható medencében éljük túl. Kényelmes helye van a pingpong asztalnak, kosárlabda palánknak és a tollaslabdaütők is mindig kéznél vannak. Télen, ha az időjárás is megengedi, akkor a telek adottságai még egy kis szánkózást is lehetővé tesznek.

Miközben igyekszünk a teljes pihenés kellékeit szép lassan beszerezni, közben kertészeti könyveket és magazinokat bújva tervezem meg körülöttük a kertet. Idén ástuk fel a négyszögletes, medence körüli teret és kerekítettük le kavicságyásokkal a sarkokat. A beleültetett pálmák, yukkák és agavék még picik, de pár év múlva, remélem, igazi mediterrán jelleget fognak ölteni. Szeretem, ha itt-ott felbukkan néhány meglepetés dekoráció is, pl. a régi varrógép asztal vagy a „strandra” vezető tábla, amiket ketten készítettünk a párommal.




A kertverseny részleteit itt találod:

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :