Újság!
Betöltés...

Engedj Betekintést Kertedbe! - Judit kertje

Íme egy kert, ami tulajdonosai szerint sohasem lesz készen. Judit kertje a Legromantikusabb kert kategóriában indul, ahová érdemes most reggel ellátogatnod!



Kertem helyén 10 évvel ezelőtt 2 kutya által hagyott gödrök, a kerítés mellé beszorított tujasor, tyúkudvar és ápolatlan veteményes volt. Mire a ház felújítását befejeztük addigra elkészült a kert is…  Elkészült ? Soha nem lesz befejezve, mert mindig újabb-újabb ötletek születnek, amelynek megvalósítása a házastársi kötelezettségeknek(is) eleget téve a férjem a felelőse.

         Az előkert  árnyékos rész  rossz talajadottságokkal .A szennyvízakna megszüntetése után a visszamaradt mélyedés helyére kavicskert került. A száraz tómeder imitálása végett sásfélék és fűfélék kerültek a szélére, ill. a közepére a Lengyelországból hozott, nagyméretű folyami kavicsok mellé.  Tavasszal hagymás növények virítanak itt a bőrlevél mellett. A kis teraszon üldögélve egy kis csobogó hangja mellett lehet reggelizni a forró nyári napokon.

          A kert hátsó részében fűszerspirál dicséri férjem ügyességét. Szárazon rakott kövek spirálvonalban felfelé haladva, egyre magasodva - az aljára vízelvezető réteg, törmelék került. Az esti locsolásnál illat kavalkád …A régi pad a som és a kecskerágó ölelésében húzódik meg, a macskánk kedves helye. A napóra körül tavasszal nárciszok, majd később sásliliomok és díszfű hullámzik. A terasz mellett egy kis „csigából” napelem hajtotta csobogó hangja mellett lehet ejtőzni. Az évelőkert tavasszal hagymás növények: tulipánok, györgyikék, nárciszok helye, most flox, füzérajak, margaréta, és bársonyvirágok színesítik.
A kerítésre hajnalkát és dísztököt futattam. Sok számomra kedves tárgy színesíti az egyébként is tarkabarka kertet.

          Ez egy kis kert a nagyvárosban, kedvezőtlen adottságokkal, hiszen hosszú és keskeny a telek. Megpróbáljuk belőle a legszebbet kihozni!




Ha Te is szívesen részt vennél az idei Hobbikert-versenyen, akkor válassz a négy kategória egyikéből és várom fotóidat illetve kertbemutató írásodat.
Részletek itt találod: Engedj betekintést kertedbe!

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :