Újság!
Betöltés...

Engedj Betekintést Kertedbe! - Gyuri veteményeskertje

Íme egy nevezés, a férj legkedvesebb kertjére, ahol minden növénynek különleges gondozás jár. Gyuri kertjét felesége nevezte be Legszebb ehető kert kategóriába, és hasznos tanácsokat is küdött hozzá.



A 6x6 méteresnyi kertünket a férjem gondozza, szeretgeti. Meg is látszik ennek az eredménye, a területen dúsan burjánzik a növényzet.

Kora tavasszal a hagymák mutatták a „sarjaikat”, mármint a medvehagyma, snidling, sarjadékhagyma, később az újhagyma, sonkahagyma.
Mára változott a helyzet, a kiskertben a legelőkelőbb helyet a paradicsom(normál, lucullus, koktél), paprika és uborka nevelde foglalja el.
Nem maradhat el természetesen a „kis zöldséges” sem, mármint sárgarépa, petrezselyem, karalábé.
A tökfélék szintén szeretik a kertet, nem mellesleg mi is őket, ezért van cukkini, patisszon, dinnyeuborka. Valamint a kedves padlizsán, aminek mindig nagyon tudok örülni.
Mint érdekesség, az idei évben is ültettünk néhány tő mángoldot.
A fűszertermő részben pedig szépen megfér egymás mellett a borsmenta, citromfű, lestyán, kicsit távolabb bazsalikom, oregánó, és én idesorolnám a néhány zeller tövet is.
Egy nagy, függőlegesen futó (garázsoldal) területen pedig nagyon sok szeder igérkezik.
A kertet csalánlével öntözi a szorgalmas férfiember, ha hangyákat talál, azt kávézaccal űzi el.
A hulladékok, kapált gyomok, stb. sorsa pedig a komposztálóban ér véget.


Én ezzel a kis beszámolóval a férjem kertjét szeretném nevezni az ehető kert kategóriában.





 A kertverseny részleteit itt találod:

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :