Újság!
Betöltés...

Engedj Betekintést Kertedbe! - Erzsi veteményeskertje

Erzsi veteményeskertje jó példája az organikus kertészkedésnek. Érdemes rászánni pár percet, ami a Legszebb Ehető kert kategóriában indul.




Az ehető kert számomra a tiszta élelmiszer forrást jelenti, permetezőszerek és műtrágyák nélkül. Ezért kertemben a természet törvényeinek mintájára a talajt állandóan fedve tartom, helyben komposztálok. Az utak nyírott zöld nyesedékét felhasználom az ágyások fedésére.

Figyelmet fordítok a növénytársításokra, hogy olyan növények kerüljenek egymás mellé, amelyek segítik egymás növekedését vagy éppen a kártevők elriasztásában játszanak szerepet. Ezért került a fiatal gyümölcsfák alá büdöske és fokhagyma, az uborka mellé kapor és a sárgarépa mellé vöröshagyma.
A kert nemcsak a testet tartja karban, hanem a lelket is. A színek és virágok játéka a veteményesben meghozza azt az igazi kikapcsolódást, amit a kertrajongók mindnyájan ismernek.






A kertverseny részleteit itt találod:

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :