Újság!
Betöltés...

Engedj Betekintést Kertedbe! - Enikő erkélye

Erkély ide vagy oda, Enikő kreativítása minden akadályt legyőz. Még ha nincs is balkonod, akkor is érdemes bekukkantani a Legszebb városi kert kategóriában induló zöld szigetre.



9 m2-es erkélyem egy vidéki kisváros, zöld övezetű lakópark első emeletén van. Telis-tele zöldségekkel és a korláton meghúzódó ponyvazsebekben lévő színes és illatos futópetúniákkal. Mivel déli fekvésű, ezért kötött a lehetőségek tárháza. Sokat kell öntözni, ezért kialakítottunk egy saját csepegtetőrendszert, ami a korláton fut végig, és az esővizet használja fel.

A 120 l-es hordónk a sarokban van, egy kis matrica-dekorációval. Úgy oldottuk meg a többi virág locsolását is, hogy az öntözőkannámat is teli tudom engedni az erkélyen az esővízből egy kis leállás segítségével.

A zsebes ponyvát 2 évvel ezelőtt készítettük egy helyi ponyvakészítővel, mert a korábbi, készen vásárolható nap- és szélfogók hamar szétfoszlottak a déli napsütésben. A ponyva eddig egészen jól állja a nyarakat és teleket, a zsebekbe ültetett virágokkal pedig szintén egy kis színt visz az amúgy egyszínű korlátra.



Saját kis balkon-fűszerkertem (petrezselyem, zellerszár, snidling, citromfű, narancs- és epermenta, borsikafű, tárkony) pedig folyamatosan kiszolgálja a nyári időszakban a konyhai sütés-főzést. Nemsokára beérik az első zöld paradicsom, és a paprikákon is van már apró termés a sok virág mellett.

Dekorációként pedig saját készítésű betonkiegészítők szolgálnak.

Remélem az erkélyem meghozza másnak is a kedvet egy kis balkonkertészethez.

A kertverseny részleteit itt találod:

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :