Újság!
Betöltés...

Engedj Betekintést Kertedbe! - Diána kertje

Diána és családja számára ez a kert jelenti a kikapcsolódást, ahol a szabadidejüket is szívesen töltik.
Kertjük a Legszebb ehető kert kategóriában indul.



A kertet a Nagymamámtól örököltük, ahol már kiskoromban én is sokat kíváncsiskodtam és tevékenykedtem.
A kertben sok minden megterem (meggy, szilva, répa, hagyma, saláta, borsó, sóska, tök és még sorolhatnám), amelyekből télire is tudunk elrakni. Minden évben készítek lekvárt, befőttet, savanyúságot. Jelenleg is vár leszedve 20 db cukkini, amelyből savanyúságot fogok készíteni.


A paprika és paradicsom palántákat én szoktam nevelni a szobámban, olyankor az ablakomban, asztalomon, és ahol lehet, csak palánták csücsülnek, és amint a képen is látható, eddig sikeresen cseperednek, már elég nagyra nőttek.


A kis fűszernövénykert szegélykövekkel körbevett virágszirom formában került kialakításra. Több mint tíz fűszernövény megtalálható pl. citromos kakukkfű, oregano, zsálya…stb., amelyekből szárítani szoktam és fűszerolajat készíteni.


A kerttel kapcsolatban sok terv van, mindig van mit csinosítani, és folyamatosan bővítjük a kertben fellelhető zöldségek és gyümölcsök fajtájának számát.




A kertverseny részleteit itt találod:

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :