Újság!
Betöltés...

Engedj Betekintést Kertedbe! - Alice kertje

Alice kertjében mindent megtalálsz, ami a kert örömeihez tartozik. Gyertek és nézzetek szét kertjében, ami a Legélhetőbb kert kategóriában indul!


A kert 1200 nm, a központi helyet a terasz előtt a kerti tó foglalja el, melyben rengeteg tavirózsa nyílik, a vizi élőlények szívesen lakják és látogatják.A madarak itató és fürdőhelye. Meleg nyári napokon nekem is jól esik megmártózni a vizben, utána a kerti zuhany következik, előbb langyos majd egyre hidegebb sugárral.

A tó körül helyezkedik el a diszkert nagyobb része.A vegyes sövény előtt az évelők folyamatosan és felváltva virágzanak szinte egész nyáron.Hátrébb a vegyes élősövény évelőkkel, fűszernövényekkel és a zöldségessel vegyesen mindkét oldalt folytatódik a kert teljes hosszában.A 14 db gyümölcsfa folyamatos gyümölcs ellátást biztosít tavasztól őszig.3 cseresznye 2 kajszi, 4 őszibarack 1 nektarin 2 szilva 1 körte és egy alma ontja a gyümölcsöket.Nincs annál jobb amikor kimész és csak fel kell nyúlnod egy napsárga kajsziért és már eheted is.Az öreg almafára klematisz montana van futtatva,alatta egy kerti pad szolgál pihenőhelyül. A fiatalítás óta újra jól terem.A középső részen a füves részt egy-egy elszórt növénycsoport töri meg.A kert hátsó részén egy pihenőhely klematisz lugassal szolgálja a teljes kikapcsolódást, az erdő állatainak megfigyelését. Az összekapcsolódást a természettel a határok elmosódása teszi lehetővé, a kinti növényzet helyet kapott a telek végében is.




 A kertverseny részleteit itt találod:

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :