Újság!
Betöltés...

Tihanyi fesztivál a levendula jegyében

Mint az elmúlt években mindig, idén is levendula felhőbe burkolózott egész Tihany és környéke.


Tihanyi hétvégénk majdnem meghiúsult egy tüszős mandulagyulladásnak és a hozzá kapcsolódó közel 40 fokos láznak köszönhetően. Mivel gyermekeim lassan már sportot űznek abból, hogy a nyaralásaink előtt izgalmas betegségeket gyűjtsenek össze (az idei karácsony és szilveszter a Skarlát jegyében telt), ezért ez már meg sem lepett.
Az előzményeknek köszönhetően egy nappal később értünk le, de csodás volt, hogy végre ott lehettünk. Sajnos a szombatról vasárnapra virradó éjszaka olyan vihart produkált, hogy a Belső-tónál felállított sátrak és a  bennük található áruk nagy része a közeli fákon kötött ki. Így vasárnap délelőtt a tavalyinál kisebb vásár fogadta a látogatókat. Szerencsére a hangulaton ez sehol nem érződött a városban, ahol jó volt újra sétálni, fagyizni, kisvonatozni sőt Balatonfüredre átutazva a bringa Gokartot is kipróbálni. (Ha arra jártok, ez utóbbit ki ne hagyjátok, mert igazán nagy muri.)

Éttermi élményeink széles skáláját bővíti, hogy kisebbik fiam végre megehetett egy egész adag "Túrós-Tehenet", amitől igen csak felcsillant a szeme. És szerencsére akkor is tartott ez a lelkesedése, amikor tehén helyett túrós-csuszát hoztak ki. Mert ő pontosan erre gondolt. :)
Most pedig következzenek a hétvége hangulatos fotói:






Ezek a kerámiák egyediek és tüneményesek: a töklámpáktól kezdve a fehér pöttyös gombákig.



Igazán szép páros: Levendula és szőlő





Ez szerelem volt első látásra....


Kerti dekoráció szerelmeseinek csak ajánlani tudok egy ehhez hasonló elrendezést, mert nem lehetett mellette elmenni csodálat nélkül.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :