Újság!
Betöltés...

Zene a kertben

Sokan kérdezték már tőlem, zenészként hogyan lehetek ilyen szenvedélyes kertész? A válasz sokszor egyszerűbb, mint bárki is gondolná.



A kertnek és a zenének is megvannak a maga elemei amivel dolgozhatsz, ha ezeket ismered és használatukkal egyre több gyakorlatra teszel szert, akkor olyan varázslatot vagy képes létrehozni, amivel sokaknak szerezhetsz örömet. A különbség csak annyi, hogy más - más arányban hatnak az érzékszerveinkre.

Viszont párosítva ezt a két műfajt különleges élményben lehet részünk. Míg Angliában - ahol szebbnél szebb parkok adnak otthont egy - egy zenei eseménynek - ennek igen nagy hagyománya van, addig nálunk ezek kuriózumnak számítanak.

A szombati állatkerti kirándulásunk apropója egy koncert volt, ugyanis a Pastorale bérlet utolsó előadását mindig az állatkertben lehet meghallgatni. Jó időben a Japán kertben, míg hűvősebb napokon a Varázshegyben. Bár egész nap igen meleg volt, este felé mégis jól esett inkább zárt térben végighallgatni a Zeneakadémia népzene tanszékének előadását, míg előtte amit csak időnk és családom engedett rögzítettem a fényképezőgépemmel. Utána pedig tele állatkerti élményekkel és a zene örömével hazáig azon folyt a "vita", kinek melyik hangszer tetszett igazán.
Gyertek velem egy sétára az állatkertbe!













A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :