Újság!
Betöltés...

Rózsás homlokzat

Unalmas a homlokzat? Dobjuk fel rózsákkal.




Kép forrása

Ez az épület csodaszép, de egy jellegtelen homlokzatot is könnyedén feldobhatunk mindenféle építészeti beavatkozás nélkül, pusztán egy jól megválasztott növénnyel. A futórózsa egyértelműen ilyen. A dúsan pompázó, általában illatos és hatalmas virágfejek még a legjelentéktelenebb épületet is csodás palotává varázsolják.


A futórózsa napos területeken, nedves, jó vízáteresztő képességű talajban érzi jól magát. Virágai fajtától függően önállóan vagy csoportosan nyílnak, a hajtáscsúcsok végein. Önálló kapaszkodásra nem képes, ezért a falon egy támrendszert kell számára kialakítani, amire az ágakat kötözni kell. A töveket a faltól 30-50, a támasztéktól 20-30 cm-es távolságra kell ültetni.
Még több lakberendezés, építkezés és kert a www.otthonteremto.hu-n


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :