Újság!
Betöltés...

Irány a Construma és az V. Kertépítő verseny - Dekor&Mentha válogatása 2013-ban

Az ötödik alkalommal megrendezett kertépítő versenyre olyan parádés ötletekkel érkeztek a diák és profi kertépítők, hogy szinte minden másodikat legszívesebben felépíteném saját magamnak is.


Az eddigi évekkel ellentétben idén nem adtak konkrét témát a versenyzőknek (de az újrahasznosítás meg kellett jelenjen minden pályázónál), és ez a kreatív kertek láttán rögtön pozitív ötletnek bizonyul.

Az elmúlt évek során hozzá szokhattunk, hogy a profi versenyzők szinte nem csak installációban, hanem egy tényleg kész kertben gondolkodnak, amit a verseny után akár át is építtethetnénk a saját kertünkbe, míg a diák kategóriában a rengeteg jobbnál jobb ötlet ellenére (mivel korlátozottabb költségekkel gazdálkodhatnak) inkább csak a jelképes kertek jelentek meg. (Természetesen minden évben voltak üdítő kivételek.)

Idén viszont örömmel láttam, hogy a diák kategóriában is előtérbe léptek a használható és az élhető megoldások. Olyan házi készítősű akvapóniával találkoztam, hogy türelmükért csak becsülni tudom ezért a versenyzőket, míg másik esetben tényleg emeletet kell mászni azért, hogy érzékelj egy kicsi ám minden felületében virággal borított balkon megoldást.

Rögtön a bejáratnál a hangulatos alkotásra csábító kertet találsz, majd egy nagyvonalú pihenő kertet, ahová legszívesebben beültem volna egyet lazítani, miközben megtalálod itt az életfáját, egy hétköznapi SPA kertet és természetesen még sorolhatnám, de...

Most gyertek és sétáljátok velem végig a kerteket!


"A művész búvóhelye"





Pihenő oázis




"Fényvölgy"




Fiatalos kültéri szoba



"Balkon Aranya"






Garden Expo egyik nyertes kertje




"Az Életfa"




Minimalista tér




Mediterrán életérzés




Akvapóniás pergola






Székek naranccsal





GardenExpo nyertes kertje




Ereszcsatorna kert






"Zöldellő minimál"




Tavas raklapkert






"Poszt - apokaliptikus kert"





"A kertművész hálószobája"







Hétköznapi SPA kertek





Mint tudjátok, válogatásaim mindig szubjektívek. Így ami nekem tetszik, az neked lehet, hogy kevésbé nyeri el a tetszésedet. Viszont idén annyira ötletdús kertek születtek, hogy hétvégén érdemes élőben is meglátogatni a kiállítást, mert talán lesz olyan részlet, ami nekem elkerülte a figyelmemet.

Mivel közvetlenül a zsűri után érkeztem, ezért még sok helyen sajnos nem találtam kinn a versenyző/versenyzők nevét és a kertről szóló leírást. Ezért sok esetben csak találgatni tudtam, hogy egy - egy kert melyik kategóriában és milyen címmel indult. Ha Ti az elkövetkező napokban ellátogattok a Construmán megrendezett kertépítő versenyre, akkor kérlek, gyűjtsétek be a hiányzó részleteket.

Várom a véleményeket és a hozzászólásokat!
Te melyiket választanád?


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :