Újság!
Betöltés...

Levél formájú veteményes

Ismét a veteményeskertek reneszánszát éljük, amikor nem csak a haszonra, hanem a szépségre is törekszünk. Mert a reneszánsz szemléletbe beleférnek a praktikumtól távol eső, inkább a szemnek tetsző megoldások is. Ez a veteményesek esetében annyit tesz, hogy több előkészítő és tervező munkával jár a finomságok megtermelése.


Ilyen példa erre a Garden of Abudance is, ahol a veteményeskert óriási levél formát ölt, miközben a belső rész folyton változó zöldségágyások összességéből áll. Nem csak felülről, hanem az ágyások között sétálva is tetszetős látványt nyújt.
A karcagi alpolgármester által meghirdetett "Magyarország legszebb konyhakertje 2013" pályázatra nem feltétlen csak a fent látható kerthez hasonló megoldásokkal lehet jelentkezni. De szükséges hozzá némi kreativitás az ötletes és szép kertrész kialakításához, 5 különböző konyhakerti növény termesztése illetve egy megfelelően gondozott és karbantarott kert háttere is.

Ha felkeltette az érdeklődésedet, akkor a további részleteket itt találod:


Abundance Kertje






Forrás

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :