Újság!
Betöltés...

Zöldülő falakat mindenhová

Az üres szürke falak mindig valami inspiráló ötletre várnak. Jelen esetben egy növényfal beépítésére került sor.



Itt a blogon már mutattam pár lehetséges módot, ahogyan vertikális kertekkel, azaz zöldfallal bolondíthatod meg az unalmas függőleges felületeket és mindezt nem csak kültéren, hanem beltéren is alkalmazhatod. Mivel ez a téma kifogyhatatlan, ezért sikerült egy újabb érdekes megoldással találkoznom, amit ismét szeretnék veletek megosztani.

A tervezők gondoltak a részletekre, ezért minden egyes elem tartalmaz egy vízgyűjtő csatornát, ahonnan a növények bármikor magukhoz vehetik a szükséges vízmennyiséget, míg a felesleges víz elvezetésére kifolyó nyílással is rendelkezik. Rögzítheted közvetlenül a falra, de fel is akaszthatod egy erre szánt keretre. Mivel bővíthető, ezért te határozod meg, hogy mekkora falszakaszt szeretnél tarka virágokkal, vagy szolíd örökzöldekkel befedni. Ráadásként a növényeket cseréppel együtt kell beállítani ebbe a tartóba, így nem kell fáradnod a felesleges föld feltöltéssel.
Az alap elem méretei: 1m magas, 50 cm széles, 15 cm mély, ami természetesen ígény szerint bővíthető.

Elnézve az elmúlt évek igazán remek zöldfal kínálatát. Jó lenne már látni magyar ötleteket és gyártókat is, amelyek kül- és beltéren is használhatóak.
Ha tudtok ilyenről, írjátok meg a blog e-mail címére (dekoresmentha@gmail.com), vagy osszátok itt meg a bejegyzésben.



Forrás

Itt olvashatsz még hasonló témákról:
Variációk egy témára: Kertészkedj függőlegesen!
Falkertészkedés avagy konténerek a falakon
Fűszeres kert a falra

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :