Újság!
Betöltés...

Üveggel borított veteményesek télen

Valahogy napok óta a tavasz illatát éreztem a levegőben. Természetesen hiányérzetem lenne, ha a tél legszebb része, a hosszan tartó havas táj elmaradna, de mégis minden porcikám a tavasz közeledtét jelzi.


Ezek az üvegházas megoldások egy pincében, vagy - melegebb napokon - akár a teraszon fából is elkészíthetők. Fontos az üvegfedél enyhe lejtésszöge, amit dél felé kell fordítani. Naponta több - kevesebb időre érdemes résnyire felnyitni a tetejét, hogy a párás levegő ne okozzon betegségeket, vagy rothadást a frissen kifejlődő növényeken. Illetve a szükség szerinti locsolásról se feledkezzünk meg.

Ha úgy gondoljuk, hogy minderre képesek vagyunk, akkor házilag termesztett primőr zöldségek kerülhetnek nap, mint nap a tányérunkba. Akár már kora tavasztól kezdődően.


Erkélyen is megoldható.





Talán ez a legötletesebb mind közül, mégis azt tanácsolom, hogy
ezzel a verzióval csak akkor próbálkozz, ha már nem számíthatsz komolyabb fagyokra.

Ha egy professzionális darabon töröd már a fejed, akkor talán ez közelít hozzá.

Mindig kell egy kakukk tojás!
Ez egy földbe szúrható mobil fóliasátor.


Ha tetszett, akkor olvass bele ebbe is:

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :