Újság!
Betöltés...

Ünnepi pillanatok a kertben

Ha nem tetted, akkor még most sem késő ünnepi díszbe öltöztetni a kertedet. Természetesen találsz közöttük olyat, amihez hosszan tartó fagyokat is be kell vetned, de amíg ez nem lehetséges, addig is biztos találsz a természeti erők beavatkozása nélkül megvalósítható megoldást.



Ennél egyszerűbbet talán kitalálni sem lehetne. Még hó nélkül is jól mutat a kertben a hófehér vödrök és a piros gyertyák párosítása.


Kültéri izzósort lehet okosan is használni. Szerintem ez egy nagyon jó példa rá.




Egy nagyüvegbe kisüveg, ami közé desztilált vizet öntesz (ennek átlátszóbb a színe fagyott állapotban), majd élőtermésekkel dekorálod. Majd az egészet mélyhűtőben készre fagyasztod és végül mécsessel megvilágítod.



Van olyan díszed, ami kimarad a fadekorálásból? Akkor egy nagyobb befőttesüveg alá kupacolva tökéletes ünnepi díszbe öltöztetheted vele a kertész sarkot is.


Mire jó egy talicska télen?


Egy vázát már belülről is felöltöztethetsz mindenféle termésekkel és örökzöldekkel.


Madárfürdető téli köntösben, ami nem csak szép, hanem hasznos is az arra járó madaraknak.




Egy vödörre való változatos örökzöld csokor köszöntheti a bejáratnál vendégeinket.


Ünnepi színek már a lépcsőn: Zöld fenyőágak + Só (fehér) + Piros bogyók a kertből + gyertya


Egy kosárra való jeges dekoráció a bejáratnál: Fenyő + gyertya + kék üveggömb


Forrás

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán, vagy a Facebook oldalon a "Követés funkciónál" válaszd a "Megjelenítés elsőként" lehetőséget.

Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :