Újság!
Betöltés...

Adventi Naptár a hétköznapokra

Az elmúlt hetekben füzettel a kezemben üldögéltem a metrón, a buszon és arról próbáltam listát írni, hogy a decemberi őrült rohanásban hogyan tudok a családomnak és magamnak is egy pár percnyi időt adni az adventi hangulat megteremtésére.



Bármennyire is rohanok egyik helyről a másikra, vagy épp előkészülök a karácsonyi hétre, idén szeretnék egy kis időt adni a 24 órából arra, hogy figyeljünk egymásra és együtt töltsünk el pár értékes percet. Mivel olyan napok is lesznek, amikor én még az esti lefektetésre sem érek haza, ezért azokra a napokra egyszerűbb ajándék csomagokat találtam ki, amiket még a ház ura is le tud vezényelni.


Az itt leírt ötleteket, ne tekintsétek kőbe vésett Szentírásnak. Alakítsátok saját magatok ízléséhez és élethelyzetéhez.
Húzzatok ki belőle vagy írjatok hozzá!
Ez a lista ne a látszatról, hanem tényleg Rólatok szóljon!


December 1. (szombat): Adventi koszorú készítése közös családi alkotásként.
December 2. (vasárnap): Ajándék kísérőkártyák készítése (nyomdázva, minta lyukasztóval)
December 3. (hétfő): Narancs- és mandarin karikák felszeletelése és szárítása a radiátorokon. (Nagyon szeretem ezt az illatot, ami ilyenkor a szobát átjárja, és az a tudat, hogy akár másnap már fel is használhatom dekorációnak, még nagyobb öröm számomra.)
December 4. (kedd): Almából madáretetők készítése (Amint elkészülnek, fotózom és posztolom itt a blogon.)
December 5. (szerda): Forró csoki készítése és gyertyafényes elszürcsölgetése (Utcánk végében egy csodás csokoládé boltot találtam. Az itt vásárolt pálcikákra rögzített hatalmas csokikockákkal forrócsokit készíthetünk a fiúkkal, miközben jókat beszélgetünk.)
December 6. (csütörtök): Narancs díszítés szegfűszeggel.
December 7. (péntek): Esti séta a kivilágított Andrássy úton. (Ezt kifejezetten gyerekprogramnak szánom, de mi felnőttek sem fogjuk bánni.)
December 8. (szombat): Baráti találkozó finom vacsival egybekötve.
December 9. (vasárnap): Korcsolyázás a közeli jégpályán.



December 10. (hétfő): Vasalható világító gyöngyökből hópelyhek készítése. (Ezzel aztán kidekoráljuk a szobák ablakait.)
December 11. (kedd): Gesztenye sütés (Már alig várom ezt a napot. :) )
December 12. (szerda): Családi mozizás otthon (Akár pattogatott kukoricával együtt.)
December 13. (csütörtök): Illóolaj variációk
December 14. (péntek): Forralt bor/punch (IKEA-ban alkohol menteset is találtam. Valószínű, hogy a gyerekeknek egy olyan változatat fogok felszolgálni.)
December 15. (szombat): Kirándulás vagy szánkózás (Ezt apunak kell levezényelnie, mert én itthon sem leszek.   :(( )
December 16. (vasárnap): Mézeskalács sütése (Ehhez már pénteki napon elő kell készítenem a tésztát).

December 17. (hétfő): Régi karácsonyi fényképek és videók nézegetése. (Ez jöhet minden mennyiségben annyira szeretik a fiúk.)
December 18. (kedd): Ennek a napnak a végére csak egy finom vacsit és egy illatos fürdőt szeretnék.
December 19. (szerda): Megnézni egy karácsonyi musicalt.
December 20. (csütörtök): Mézesalma elkészítése, majd elfogyasztása jó mulatság szokott lenni.
December 21. (péntek): Esti séta a közeli utcákban.
December 22. (szombat): Ajándék csomagolás (Ezt  a mozzanatot képes vagyok az utolsó pillanatra hagyni, ezért most inkább beterveztem.)
December 23. (vasárnap): Házi zenélés meglévő hangszerekkel és énekkel. (Nagyon jó móka tud lenni. Főként, ha egy rossz hangú családtagunk boldogan és önfeledten énekli a karácsonyi dalokat. Itt a "Találd ki a címét" játékot lehetne eljátszani. :))  )
December 24. (hétfő): Mivel a karácsonyfa hozzánk már 24- e reggelre megérkezik (pontosabban hajnalra), ezért ezen a napon csak az ételek elkészítésén van a hangsúly.

Adj magadnak időt a töltődésre! 
  


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :