Újság!
Betöltés...

Kert a sziklán

Ilyen lehet az, amikor egy szikla életre kel és szembeszáll a természet pusztító erőivel, majd szinte fittyet hányva a lehetetlenre csodás zöld menedékként ragyog a tengeren. Bár lenyűgöző a kilátás, mégis könnyen rémálommá válhat itt a kertészkedés, a kegyetlen körülményeknek köszönhetően.


Ennek a területnek a tulajdonosok 10 évet adtak, hogy kertté váljon a sekély talajon, az állandó sópermettel szemben, ami nap, mint nap megnehezítí a kertészkedés körülményeit. Már a telepítések során odafigyeltek arra, hogy a kert növényzete ellenálljon a szárazságnak és a sós levegőnek, de egyben visszatükrözze a környező tájat is. A három már meglévő ciprus, illetve az új telepítések körbeburkolják és védelmezik a kertet a tenger szélsőséges időjárásától, de mégsem zárják el minden esetben a kilátást. Az alattuk elterülő növényzettel együtt pedig harmonikus egészet alkotnak, amelyek az évek során olyannyira megerősödtek, hogy szinte láthatatlanná tették a házat, beleolvadva a tájba.

Íme A KERT, ami nem ismer lehetetlent!









A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :