Újság!
Betöltés...

Gerilla kertészkedés keresztszemekkel

Gerilla kertészkedésnek sok módja van. Egyik legújabb megnyilvánulási formája az utcai padok keresztszemes virágdíszítése. A hímzést sokan kellemes időtöltésnek tartják, de így még a jó buli kategóriába is besorolhatjuk, ami biztos mosolyt csal az utcai járókelők arcára.



Életem első és eddig utolsó keresztszemes alkotása egy 30 cm magas Mikulás volt, amit pontosan december 6-ra akartam elkészíteni öcsém adventi naptárjának részeként. Vége felé, már félálomban is keresztszemes öltéseket láttam, amit nem tartottam túlságosan normális állapotnak.

Szerintem valami hasonló túlhajszoltságon eshetett keresztül az is, aki ezt az utcai dekorációt kitalálta és a kültéri rácsokban az otthon elkészült keresztszemes alkotásait látta felvillanni. De ez csak szerencse az ott élő városlakók számára, mert a teljesen sablonos csupán funkcionalitásában megfelelő bútorok most végre valami egyedi hangulattal öltözetetik fel a várost. Engem például a virágos pad és szék teljesen lenyűgözött.

Már hét városba jutottak el gerilla akcióikkal, és igen meglepő helyeken, sokszor meglepően jól kidolgozott mintákkal díszítették fel a kiszemelt városokat.

Gerilla hímzésre fel!

Berlin 

Hamburg

Stuttgart

Köln

Vaihingen an der Enz

Milano

Milano

Zürich

Ha kíváncsi vagy az elkészítés menetére, akkor nézd meg ezt a kis videót, ami egyszerre vidám és zseniális is! :))


Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:
Zöldülő graffitik a falakon - csináld magad (DIY)
Városi park a síneken
Kizöldült buszok a városi forgatagban

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :