Újság!
Betöltés...

Éden Project a földi paradicsom



Tim Smit- ről már életében legendaként fognak beszélni. Pedig ő igazából egy ember, aki nem felejtett el álmodni és bátorsága is volt ahhoz, hogy megalkossa remekműveit a semmiből. Heligan kertek volt a kezdet, amit szinte a romjaiból épített újjá igen izgalmas módon, most pedig legújabb művét az EDEN PROJECT- et alkotta meg.



Az Éden Project már egy igazi komplexum. Egy kert, ami inspirál, bátorít, élményt ad, embereket és földrészeket hoz közel egymáshoz. És ez nem csak a kertimádóknak tűnt fel, hanem már az angol királyi udvarnak is. Ugyanis olyannyira nagyszerűvé sikeredett ez a mű, hogy dán származása ellenére, tiszteletbeli lovaggá ütötte az angol királynő.


A cornwall- i Eden Project legfeltűnőbb része, a Tim Smit ötlete alapján készített növényház, amit a szappanbuborékok látványa inspirált. Itt található a világ legnagyobb fedett területére telepített trópusi erdeje vízeséssel. De megtalálhatod itt azt a növényt is, ami a kóla és a rágógumi alapját adja, vagy akár kakaót is szüretelhetsz. Ha mindez túl egyhangúnak tűnne, akkor a kertészeket szállító ballon biztos felkelti a figyelmed.
Szintén a növényház részei még a mediterrán klímát kedvelő növények is, amelyek elsősorban Dél-Afrika, Kalifornia világába kalauzolnak el.


A szabadtéri rész csak folytatja ezt az izgalmas kezdetet a több ezer fajta növény látványával. Miközben a tökéletes ágyások között bóklászva találhatsz itt óriási szobrokat, csigaformákra épített spirál kertet, üzemanyagként hasznosítható növényeket vagy akár tea levelekből és fából épített csónakot, amit még vízre is bocsáthatsz.
Ha ez nem lenne elég, akkor még lehetőséged van falat mászni, és Anglia leghosszabb kötélpályáján is lecsúszni.


Szóval élményekben itt nincs hiány, sőt szinte kevésnek is tűnhet a teljes nap, amit eltölthetsz itt az átlagosan 20 fontos jegyedért cserébe. De jó hír, hogy 4 év alatt ingyenes, míg 5 - 16 év között átlagosan 8 fontba kerül a napi jegy. Így összességében, egy négy tagú család angliai árakat figyelembe véve igen kedvező végösszeget kaphat.

Gyertek velem egy virtuális sétára.

TRÓPUSI NÖVÉNYHÁZ





MEDITERRÁN NÖVÉNYHÁZ





A KERT



















Forrás

Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :