Újság!
Betöltés...

Séta egy mindig csábító kertben

Képzeletünk ideális kertjében mindig frissen, élénken mosolyognak ránk a növények, a színek tarka kavalkádja pedig szinte természetes burokként fog körbe. Ha ezt még idáig nem sikerült magunk köré varázsolni a kertbe, akkor íme egy hobbi kertész páros, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy egy egész évben ragyogó NÉGY ÉVSZAK KERTET alakítsanak ki.


Bár egyikük orvosként másikuk logisztikai szakemberként élte a mindennapjait, ettől függetlenül volt egy nagy álmuk egy saját kertről. Amikor ez végre teljesülhetett, akkor nekiálltak ennek megvalósításának. Egy olyan örökzöld kertet alakítottak ki, amely az évszakok változásával  egyre sokszínűbb forma és szín gazdagsággal örvendezteti meg tulajdonosait, akik gyönyörködve sétálhatnak végig kertjükben nap, mint nap.

Ez a kertszenvedély már több, mint 35 éve tart a házaspárnál, akik a munka nagy részét együttesen végezték a kertben.

Tulajdonos tippjei a mindig élénk kert kialakításához:
Tavasz: hagymások, hunyor, kamélia (nálunk teleltetésre szorul), tűlevelűek, juhar félék, azálea
Nyár: évelők, begónia, juhar félék, tűlevelűek
Ősz: begónia, vadszőlő, juhar félék, tűlevelűek, azálea
Tél: hó, dér, színes vesszők

Évtizedekkel ezelőtt


Jelenlegi állapot
















Forrás

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :