Újság!
Betöltés...

Ünnepi díszben a kert - Ötletek Karácsony előtt

Ha már vége az őszi színkavalkádnak, de még sehol a fehér hólepel elég lehangoló látványt tud nyújtani a kert. Ennek ellensúlyozására itt van néhány ötlet, amelyek biztos feldobják a reggeledet és az estédet munkába menet és jövet. Nem nagy energia ráfordítás, inkább egy kis figyelmesség Önmagunk és vendégeink felé, hogy jó érzéssel töltődjön fel mindenki, aki kertünk kapuját kinyitva belép hozzánk.





  1. Világítsd be az árnyékos sarkokat: Kültéri karácsonyfa égősorral tekerd körbe az árnyékos sarokban található növényeket. Így nem csak a sarok, hanem a növény is karakteres megjelenést kap.
  2. Rendezett, tiszta kerti utak/ösvények télen is kerti sétára csábíthatják a vendégeidet. Adj nekik erre lehetőséget.
  3. Ragyogó kertkapuk: Egy kert kapu mellé ültetett télen virágzó bokorral felvirágoztathatod a bejáratodat. (Pl.: Téli jázmin) Ha klematiszt futtatsz rá, akkor nyáron is szép virágos dísz lesz a kertben. (Ha most nincs ilyen növényed, akkor ez egy jó ötlet lehet jövőre!)
  4. Öltöztesd ünnepi díszbe a balkonládákat: Ehhez jó megoldás ha a kert jelenleg örökzöld növényeiből lecsippentesz egy keveset. Például borostyán fajtákat a balkonláda elülső, míg örökzöld bokorágakat a láda hátulsó részébe szúrd bele. Középre pedig hideget kedvelő virágzó növényt ültessél: Hunyor, Csarab.
  5. Elegáns szimmetria: Két örökzöld növénnyel, egyforma kaspóban/ládában köszönő falat állíthatsz a bejárathoz.
  6. Formára nyírt örökzöldek mindig szép körvonalakat adnak a kertnek.
  7. Hatásos ismétlés: Ha gyorsan szeretnél kialakítani egy látványos és kedves fogadtatást az ünnepi időszakra, akkor jó ötletnek bizonyul az egyforma kaspó/konzervdoboz, illetve a hozzájuk társított egyforma növények kompozíciója. Mindez az ajtó melletti ablakpárkányon mutat igazán.

 

 

Jó kertészkedést és dekorálást Mindenkinek!


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :