Újság!
Betöltés...

A Triumvirátus terv - azaz őszi növény tippek.

Minden évben, amikor elérkezik az ősz, úgy érzem, hogy megfakult a kertem. Sokkal több színre és élénkségre vágyom. Bár a kerítésre futtatott vadszőlő már beindult az elpirulás útján, ezt a fajta élénkséget a kifakult virágágyásokban a krizantémok érik el. Ezen kívül a frissen ültetett fűféléimre is számíthatok, amelyek nagyon karakteres hatást kölcsönöznek az idei őszi a kertnek.
Ettől függetlenül minden ősszel úgy érzem, hogy ez még nem elég. Lehetne tökéletesebb is!!! Ezért újabb és újabb megoldásokon töröm a fejem.


Ez a legújabb Triumvirátus-terv napsütéses helyet igényel:
  1. Amelanchier lamarckii - Fanyarka: Csodaszép hófehér, csillag formájú virága tavasz közepén díszíti fel a kertet. Alapesetben bokor, de nevelhető fa formájúra is. Ehető kékeslila édeskés gyümölcse nem csak nekünk, hanem a madaraknak is nagy kedvence. Ilyenkor ősszel pedig bronzvörös árnyalatú lombozattal lep meg minket.
  2. Epimedium - Püspöksüveg vagy Szívlevelű tündérvirág: Talajtakaró növény, ami a fák árnyékában virul a legszebben. Tavasszal virágaival díszít a fa lombkoronája alatt, miközben tökéletesen elfojtja a gyomokat. Jól tűri a szárazságot!!! Társítható páfránnyal, árnyékliliommal, szívvirággal, tüdőfűvel stb... Levelei gyakran bronzosan elszíneződnek.
  3. Stipa arundinacea - Árvalányhaj: Díszbokra gömbölyded és rendezett, amely augusztustól októberig lágy rézszínű árnyalatokban pompázik. Jó minőségű talajon és napsütéses helyen szépen fejlődik.
Átnézve a képeket megláthatod, hogy ez a hármas nem csak ősszel színesítené meg a kertedet, hanem a csillagvirágokkal és a talajtakaró virágokkal tavaszra is tartana meglepetéseket. Neked tetszene?





A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :