Újság!
Betöltés...

Tarka őszi kertpompa

Amikor először megláttam ezt a kertet rögtön beleszerettem a színeibe. Nem mindennapi, hogy a piros és pink, na meg narancssárga ilyen harmonikus egészet tudnak alkotni. Ebben a kertben - főként ősszel - nincs olyan szín, amit ne vonultatna fel a természet és a kerttulajdonos együttes erővel, miközben csodaszép formák és dekorációk díszítik a teret.


Csemegézzetek ötletgyűjtés gyanánt, ami talán még a Ti kertetekben is megvalósítható lehet erre az őszre.

A vadszőlő nem csak ápol és takar, hanem ilyenkor ősszel egyszerűen csodaszéppé varázsol mindent maga körül.






Forrás a szemtől elrejtve, de fülnek kellemesen hallhatóan csobog a sziklákról.







Rózsák sokféle módon megjelennek a kertben: rózsasövényként egy tájképi kertben, kolostor jellegű kertrészben puszpánggal párosítva, illetve fűfélékkel összeültetve.


Ez a két tóparti mohás szikla tökéletes kontraszt a tarka falevelek alatt.

Ideális összeállítás az őszirózsa (aster), rózsa és egy szépséges fűféle.

A borostyános pihenő fülke meghitt beszélgetések vagy magányos olvasások színhelye lehet.


Gyógynövénykert bújik meg itt a két rózsafácska között.

Emeltágyásban a konyhakert.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

1 megjegyzés :

Névtelen írta...

Ilyenkor mindig az jut az eszembe, hogy egy jó kanapé kellene a teraszra és akkor tökéletese lenne a feeling és egész nap lehetne pihenni vagy kanapéról dolgozni otthon. Egy ilyen kis egyszerűvel is kibékülnék: http://www.riodesign.hu/ulogarnitura-kanape-fotel/roma-kanape
Na persze nem fehérben.
Zoé