Újság!
Betöltés...

Az én zöld városom

Mi városlakók, ha a zöld szín látványára vágyunk, akkor kapjuk magunkat és hátunk mögött hagyjuk a lakhelyünket. Pedig csak körbe kéne néznünk a közvetlen környezetünkben és máris látnánk mennyi lehetőségünk van egy kis zöld sziget kialakítására.



Visszatérni a természethez, még ha városban is élünk, sokunk álma - vágya. Sokszor nem is olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk, és ekkor jön ez a könyv tele ötletekkel, designerek, művészek és építészek nagyszerű ötlet kavalkádjával. Számtalan módját mutatja be az újrahasznosításnak vagy a saját zöldségek megtermelésének, de közösségi kertek organikus gazdálkodássá alakítását, vagy egy öreg gyárépület tájképi parkká alakítását is megtekinthetjük benne.

Még ha saját kerted van, akkor is elgondolkodtató ez a könyv. Végeláthatatlan tárházát találod a növények konténeres nevelgetésének és a zöld utcakép kialakításának.

Bár magyarul nem kapható, de a Bookline áruházban idegen nyelvű könyvként megrendelhető. Sajnos borsos ára miatt inkább a közeledő ünnepek ajándék tippje lehet, mintsem egy hétköznapi olvasnivaló. Viszont egy megszállott kertrajongónak tökéletes szórakozást és kikapcsolódást ígér. Nézzetek bele Ti is! 


A vízelvezető csatornádra szerelt vízgyűjtő tartály csökkenti a vízszámládat.

Mint egy afrikai maszk, úgy tekint ránk ez az újrahasznosított palack virágokkal beültetve.

A Brooklyn- i tetőfarm, amiről már olvashattatok itt a blogon.

Kívül - belül zöld növényzettel burkolt ház.


Egy intézmény zöldtetővel és érdekes szellőzőablak megoldással.


Mindennapi betevők.


Konténer kertészkedésnek nincs határa.

Ez egy Pop-up kertészeti kiállítás és ötlet börze a városi gyümölcsös kialakításáról.

Fotók : innen


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

cottage írta...

Ne haragudj, de nem állhatom meg, hogy a tartály nem tartáj...:))

Egyébként utánanéztem korábban, de nevetségesen drága ez a kis csepp-tartály, főleg, hogy kis erkélyekhez reklámozta az Oázis, lévén pár liter az űrtartalma. Pedig valóban jó ötlet, és jól is néz ki.:(

Borbás Ági írta...

Köszönöm :)

Két méretben is kapható, és hát a kicsi tényleg nem túl gazdaságos. Az árára nem emlékeztem, de most alaposabban utánanézve úgy gondolom, hogy a nagyobbik (75 literes) egyenletesebb csapadék eloszlás esetén, hosszú távon behozhatja az árát.