Újság!
Betöltés...

Állólámpa az erdőből- Csináld magad

Eljött az ősz és a kirándulások időszaka is. Ilyenkor nem csak élményekkel telve, hanem izgalmas levél-, termés- vagy akár kavics gyűjteménnyel lehet hazaérkezni. Ez a lámpa ötlet is az erdőben születet, egy már letörött ágnak köszönhetően.


Szükséges anyagok:
  • Faág
  • Lámpa szett
  • Lámpa búra

  • Csiszolópapír (közepes és finom csiszolásra)
  • Penészeltávolító szer
  • Fa festék (például: falazúr)
  • Ecset vagy szivacs a festék felvitelhez
  • Kábelrögzítő szög


Először a lábakat érdemes olyan méretűre vágni, hogy azokkal majd biztosan álljon a lakásban a későbbiekben is. Majd a közepes smirgli papírral a külső burkától kell megszabadítani és a kisebb ágaktól, bogoktól. Ezután jön a finom csiszolás, majd ha szükséges, akkor a penészeltávolító kencézés.



Ha mindezzel végeztünk, akkor jön a legjobb része az egész folyamatnak: Le kell festenünk az ízlésünknek és lakásunknak megfelelő színben.




Egy napi száradás után jöhet a felvillanyozása. Ezt én inkább szakemberre bíznám, például a boltban, ahol vásárolok, de tapasztaltabbak a képek alapján nyomon követhetik az összeszerelés folyamatát.



A foglalatot a faág tetejére rögzítsük egy "nyak" segítségével.


Majd a lámpabúra következik, amit az erre kialakított vájatra kell ráhelyezni.



Végül egy kis apróság, de annál fontosabb része az egésznek, hogy a kábelt kifejezetten erre a célra kitalált kábelrögzítő szögekkel tüntessük el a szem elöl. Így, amikor bekapcsolva a lámpát, majd elmerülünk az erdei kirándulásunk élményében, nem egy himbálódzó madzagot és egy faágat látunk, hanem a mi tökéletesen világító remekművünket.

Talán én a színekben változtatnék, mert egy ilyen izgalmas formájú tárgy vakító fehér festékkel, vagy egy élénk színű lámpabúrával jobban kiemelhető a környezetéből.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

1 megjegyzés :

EN írta...

Alig várom hogy hazaérjek és meg is csinálom:P