Újság!
Betöltés...

Kreatív otthonok: Földházak Svájcból

Aki szereti a hagyományos megoldásoktól elrugaszkodó építészetet, annak kedvére lesz ez a svájci lakópark.


Svájvban, Dietikon-ban található ez a lakópark, melyben 4000 m2-en 9 lakóházat építettek fel Peter Vetsch tervei alapján, aki földházaival már jelentős hírnevet szerzett magának hazájában és külföldön is. Peter Vetsch a környezettudatos, öko-építészet híve. Az épületek szerkezete lőtt-beton, mellyel minimális felülettel maximális területet sikerül befognia, még inkább javítva ezzel a földházak amúgy is remek energiafelhasználási értékeit. A formák kicsit emlékeztetnek az organikus építészet atyjának, a katalán Gaudinak munkáira.Maguk a házak egy kis mesterséges tó köré vannak csoportosítva. A házak lakóterülete változó, 60-200 m2-ig találunk különböző méretű otthonokat, de bizonyos paraméterek minden házban megegyeznek. Ilyen például a tájolás, hiszen minden lakást úgy alakítottak ki, hogy a nappalik dél, a hálószobák pedig észak felé nézzenek, valamint az, hogy minden fürdőszobába jut természetes fény.




Még több fotó, lakberendezés, építkezés és kert a www.otthonteremto.hu-n

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :