Újság!
Betöltés...

Keskeny hosszú szobák - Lakberendezési tanácsok

Kedves Ildi!

Segítségedet szeretném kérni az 55 nm-es lakásom berendezésében.

A lakás 2 szobás, külön konyhával, amihez egy kis erkély is tartozik. Eredetileg ez egy légterű lakás volt, azonban mivel szerettem volna egy különálló konyhát két külön nyíló szobával, a mostani beosztást találtam a legpraktikusabbnak. Így utólag, praktikusabb lett volna kikérni az átalakítás előtt egy lakberendező segítségét, csak hát, mint általában a legtöbb embernek, nekem is sürgős volt a beköltözés. Amennyiben az adott körülmények mellett tudnál pár tippet adni a berendezésre, örömmel fogadnám.

Segítséged nagyon köszönöm, üdvözlettel:
M. Gabriella


Kedves Gabriella!

Megértem, ha nem akarsz újra felfordulást!
Étkezőasztal:
A konyha sajnos nagyon kicsi és úgy látom, a konyhabútor az egész falon végigfut. Szerintem az asztal elhelyezésére a legjobb hely a konyha és a nappali fala által bezárt negatív sarok lenne, melyet az asztal körbeölelhetne. Ehhez a fürdőszoba ajtaja melletti gardróbszekrényt kell csak megszüntetni, vagy áthelyezni a bejárati ajtó mellé. Az asztallap készülhet akár a konyhai munkapult anyagából is. Magassága lehet normál asztalmagasság, hagyományos székekkel, vagy pultmagasság, magasított székekkel. Ha a pultmagasságot választjátok, akkor a konyhabútor utolsó eleme is zavartalanul használható.

Kétfunkciós nappali:
Az ágyat nem lenne célszerű az ablaknál elhelyezni, jobb, ha a fény és a kilátás felőli oldalon a társalgó kap helyet.

Az ágy legjobb helye az ajtóval szemközti falon lenne. Ide csak egy 140 cm széles ágy fér el, de tapasztalatból tudom, hogy ez is nagyon kényelmes. Az ágy hosszabbik oldalával párhuzamosan elhelyezhettek egy keskeny könyvespolcot térelválasztónak, de egy rojtfüggöny vagy reluxa is remekül mutatna itt, attól függően, hogy milyen stílusban rendezkedtetek be. Az ajtó mögött egy gardróbszekrény is elfér.

Mivel a nappali elég hosszú, még így is marad elegendő hely a foteleknek, kanapénak. A térelválasztó elem szinte bevezeti majd a szemet a tényleges nappaliba.

De gondolkozhattok esetleg galériaágyban is.

Üdvözlettel,
Ildi




A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :