Újság!
Betöltés...

Stílusos Fűszerszárító - Betakarítás télire!

Nyár közepe van, amikor nem csak a gyümölcsöket, zöldségeket, hanem a kertben található fűszernövények javát is érdemes télire betakarítani. Ez a képen látható egyszerű, de igen mutatós lakásdísz erre az igen fontos szárítási műveletre lett kitalálva.


Leggyakrabban a fűszernövények leveleit és szárait hasznosítjuk, de mindenképp érdemes utána járni, hogy a növénynek mely az ízében vagy hatóanyagában leginkább gazdag része.
Mivel a hatóanyagok koncentrációja a reggeli órákban nagyobb, ezért a növény begyűjtést erre az időszakra tedd, megvárva már a reggeli harmat felszáradását. Érdemes egyszerre csak annyi fűszert leszedni, amennyit rögtön fel is tudsz dolgozni.

Ha a fenti szárítási példánál maradsz, akkor meleg, száraz időben, árnyékos, és ami nagyon fontos pormentes helyre akaszd fel a levelekből és virágokból kötött apró csokrokat. Olyan száraznak kell lennie végül a növénynek, míg két újaddal könnyedén szét tudod majd morzsolni. 
Mivel cél az eredeti szín és íz megőrzése, ezért sem az erős napfény, sem a hideg idő nem felel meg a szárításnak. 







Fűszeres bokréták szárításhoz előkészítve.

Ha valakinek még bőven van helye a szekrényében, akkor ez is egy kiváló megoldás lehet.

Illatos vegyes csokrok a bútorra helyezve. 


 További ötleteket ITT találsz.


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :