Újság!
Betöltés...

Ég és föld között ringatózva

Ahhoz, hogy két fa vagy oszlop közé kifeszített vászondarabon pihenjük ki az ebéd fáradalmait, először is kell egy kis bátorság (biztos, elbír minket ennyi zabálás után?), másodszor pedig egy csöppnyi kalandvágy. Ha pedig ez a kettő meg van, akkor elrugaszkodva a földtől elmerülhetünk a jóleső ringatózásban.

Azt szokták mondani, hogy kifogásokkal tele van a padlás. Nálam így volt ez a függőágyakkal. Hiába szerettem volna egy kellemes hintázásra csábító romantikus függőágyat a kertbe (már nem ilyet vennék 2 gyerekkel), sehogyan sem találtam a helyét. Valahogy mindig a kert közepén álló két fához lyukadtam ki, ami nem igazán szolgálta volna az elvonulás és pihenés lehetőségét. De ez a blog bejegyzés annyira beindította az agytekervényeimet, míg végül sikerült megvilágosodnom és a kerítésoszlop-diófa párosításban fedeztem fel magamnak egy függőágy lehetséges felfüggesztési helyét.

Ha végig nézitek az alábbi fotókat nektek is be fog indulni a fantáziátok, hogy vajon kertetek melyik sarka lehet ideális saját magatok vagy gyerkőcötök vagy unokátok álomba ringatására.

Ha valakinek szintén gondja akadna a felfüggesztéssel, de mégis szeretne látványos és egyben stílusos pihenőt, akkor ez egy ideális választás lehet, amit akár egy méretesebb teraszon is elhelyezhet. Sőt, sorszámot sem kell kiosztani, mert akár többen is pihenhetnek rajta egyszerre.

Ha nincs is ilyen tornácod, akkor is nosztalgikus érzés fogja el az embert a romantikus fodrokkal díszített függőágy láttán, amit akár beltérben is el tudok képzelni.

Íme, a családbarát 6m2 fekvőfelületű 4,5m hosszú függőágy, ami szétoszlatja azt az elképzelést, hogy ez egyszerre csak egy személy részére szóló kikapcsolódás.



Az idei év legtrendibb függőágya Surf névre hallgat. Gyönyörű ellipszis formája, 2 személy részére is kényelmes fekvőfelülete illetve napernyője, ami jótékonyan véd a káros napsugaraktól, mind mind a luxust sugallják.

Vad tájak szerelmeseinek, amikor jobb felfüggesztve ringatózni egy szúnyoghálóval, mint lent a talajon sátrat verve.

Mint minden lakberendezési tárgynak, így a függőágynak is vannak modern, minimál stílusú képviselői. Íme, egy láncra vert habos franciaágy.


Ez pedig a kültéri variációja.

Egyszerűségében nagyszerű ez a bambuszból font függőágy. Bár nagyon tetszik, de ilyet nem mernék beköltöztetni a kertünkbe, mert minden egyes sérülésnél sírna a szívem ezért a gyönyörű remekműért.

Egy újabb kifogásra, itt az újabb válasz. Ha kicsi a kerted, vagy az udvarod, akkor is megoldható egy sziesztázó hely. Sőt, a kép alapján úgy gondolom, hogy kell is. Amikor nem használják, akkor leakasztható az egyik vége.

Hab a tortán!!! Gondoltad volna, hogy a most annyira divatos provence- i kertképhez is ilyen jól passzol egy függőágy? Persze itt fontos a csipke és a tört fehér szín, na meg a különböző kiegészítők is (háttérben az asztal 4 székkel és sötét rózsaszín futórózsával).


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :