Újság!
Betöltés...

Összhangban az építészet és a környezet

A környező táj, a természet- és környezetvédelem, no meg a design inspirálta ezt a massachusetts-i épületet.


A terület már a nagyszülők idejében is a családé volt, akkor egy nyaralónak használt kis ház állt itt. A mostani tulajdonosok állandó lakhelyükké választották a természetvédelmi területnek is beillő helyet, ahol egy, a környezetbe simuló, családbarát, ugyanakkor energiatakarékos épületet szerettek volna építtetni.

A ház egyik központi helye a részben fedett, deszkaburkolatú terasz, mely hatalmas nyílászárókkal nyitható össze a nappalival. A másik fontos tér természetesen a nappali-étkező-konyha, mely az üvegfelületeknek köszönhetően szinte a környező táj része. Ugyan ez, a tájba beolvadni vágyás inspirálta az emeleti részt, mely a fák koronájával került egy szintbe, így a hálószobából kinézve szintén az erdőben érezhetjük magunkat.

A gépészeti kialakításnak köszönhetően az épület működéséhez 50 %-kal kevesebb energia felhasználására van szükség, mint egy átlagos ház esetében.

Az épület remek példája annak, hogy a 21. századi elvárásoknak és kihívásoknak megfelelve is lehet élhető otthont létrehozni.




Az épületet tervezte: Zero Energy Design



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :