Újság!
Betöltés...

Ágyásszegély egyszerűen

Aki olvassa a blogot, annak nem meglepő, ha arról írok, hogy szeretem a dekoratív, praktikus és gyorsan elkészíthető dolgokat. Így van az ételeknél és dekorációknál, ez a veteményes ágyás pedig meggyőzött arról, hogy a kertbe is lehet ugyanilyen praktikusan gondolkodni.


Bár sokat írtam róla, nekem még sincsen ilyen szépen faléccel szegélyezett veteményes ágyásom. Talán pont azért, mert az eddigi variációk, amiket idáig láttam igen kétesélyesek lettek volna, - ha én készítem el - hogy egyben maradnak-e.

De végre találtam egy pofon egyszerű módszert. Nagyjából a spanyolviasz esetével egyezik, azaz semmi újdonság, de talán a barkácsolásban nem túl jártas hobbikertész olvasóknak ad népi tippet. Ezzel a megoldással már nem csak négyzet, vagy téglalap alakú ágyás alakítható ki, hanem, mint a képen látható L alakú ágyás is könnyedén megoldható.

A kulcsszó a SAROKPÁNT. Kell még hozzá némi csavar, csavarozó gép, vagy fúrógép csavarozó fejjel, némi faanyag méretre vágva és egy kalapács sem árt.

Előnye, hogy a sarokpánt biztos nem reped ketté, míg a cölöpöknél ez könnyedén előfordulhat. Nincsen lehetőség mellécsavarozásra, míg két fánál rögzítésénél én lazán produkálok ilyen tüneteket.

Azt hiszem még folytathatnám a sort, de döntsétek el magatok.






Forrás: 3kidsandus.com

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :