Újság!
Betöltés...

Készítsd fel tavaszra a teraszodat!



Nem is olyan régen találkoztam egy angol nyelvű oldallal, ahol lépésről lépésre leírták, hogyan is kell tökéletes tavaszi hangulatot varázsolni a ház bejáratánál. Először megmosolyogtam, de aztán elgondolkodtam azon, ha ezt a listát tényleg mindenkinek így a kezébe nyomnák - ha már ösztönösen nem is jut mindenkinek az eszébe - akkor talán végig sétálva a városok, falvak utcáin nem fogunk annyi szürke és lehangoló kerttel találkozni.

Nem mondom, hogy egy ilyen lista megváltoztatja az emberek szemléletét és hozzáállását a környezetükhöz, de idővel talán szebbnél-szebb kertjeinkről leszünk híresek. Ki tudja?

Az elsők között alap dolgokat ír le, de a végére megspékeli egy kis amerikai feelinggel. Ki-ki ízlése alapján válogasson. (Listaírók előnyben!)

  1. Szedd össze a leveleket, a szemetet és mindent ami a télre emlékeztet.
  2. Akassz gazdagon virágzó növényt a bejárati ajtóhoz. Minél élénkebb színűt, hogy megragadja a tekintetet.
  3. Ültess néhány tavaszi virágot cserépbe, és tedd a bejárathoz közel található ablakba, vagy terasz esetében a korlátra.
  4. Akassz tavaszi témájú girlandot a bejárat fölé. (kisvirágok, pasztel színű tojások, bogyós termések egy kis zölddel körítve)
  5. Akaszd ki az ÜDVÖZÖLLEK táblát az bejárat fölé.
  6. Most jön az érdekes része: Helyezz ki egy kis kerti szobrot, ami bölcs, vagy akár vicces tartalommal tölti meg a teraszodat, verandádat, erkélyedet, előteredet.

Munkára fel! Nincs lazsálás!
Ja, és a sorrendet érdemes betartani!


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :