Újság!
Betöltés...

Kertész budoir - ahol a virágok öltöznek

Férfiak figyelem! Ha akad otthon a sufniban vagy a pincében egy régi, leharcolt kétajtós szekrény, akkor most olyan tippeket mutatok, amit egy kertész sem utasítana vissza. Nem gondolom, hogy ilyet csak férfi tud elkészíteni, de mindenkinek jól esik a segítség.

Akár a pár hét múlva esedékes Anyák napjára is készülhet, így a család több tagja is összeállhat egy ilyen dekoratív ajándék létrejöttéhez.


Hogy is néz ki belülről a kertész budoir?
A szekrény felső polcos elemeit kiszedték, és pult (90-100 cm) magasságban egy praktikus és könnyen takarítható fém munkafelületet raktak be. Jelen esetben 3 db fém ládát pakoltak be alá, amelyek különböző kerti anyagok tárolására vannak hivatva.

Az egyik láda például a kerti hulladékokat rejti, ugyanis a pult hátsó részén egy kisebb lyukat vágtak, aminek köszönhetően a különböző munkafázisok között is tisztán tudjuk tartani a pultot. A másik kettő nagy valószínűséggel különböző ph értékű kerti földet rejt.

Jó ötlet, hogy a szekrény belső falára perforált lemezt szereltek, amire a szerszámok és különböző tárolók rögzítése könnyen, egyszerűen és spontán módon történhet.

Ami még további jó tippnek tűnik egy ilyen kertész sarok kialakításánál, ha felül egy kis mélységű polcot rögzítünk például cserepek, kaspók tárolására. A másik igen egyszerű rendszerező az ajtóra szerelt, mindig kéznél lévő spárga tartó, amiről bármikor mindenféle gubancolódás nélkül letekerhetjük a megfelelő hosszúságú zsineget.

Az alsó fiókos részt meghagyták, így az magok, hagymák, ritkábban használt szerszámok esetleg kerti asztalterítők tárolására is alkalmas. Megkönnyítve a fiókos rendszerezést, érdemes utánajárni a fiók magasságának megfelelő, de különböző alapterületű dobozoknak. Így azon felül, hogy mindig mindent megtalálunk és jó érzéssel nézünk bele a fiókba, könnyű a takarítása is.

A szín választáskor én is valami hasonló, halvány paszteles árnyalatnál maradnék. Így biztos, hogy a virágok maradnak a középpontban, de ugyanakkor ki is emelkedne a kert zöldjéből, a maga visszafogott és egyszerű szépségével.

Ez a darab, egy teraszon vagy erkélyen is megállja a helyét (sőt!), szóval senki nem mondjon le róla azért, mert nem rendelkezik több hektárnyi földdel.





A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

cottage írta...

Baromi jó! Valami hasonlóra gondoltam én is, de hát kellene egy kiszuperált szekrény, meg nagy adag idő... Vaaagy nyomtassam ki a bejegyzést, és tegyem a férjem látókörébe?!:))

Borbás Ági írta...

Előbb keress egy lehetséges szekrényt és csak után nyomtass.
;))
Festést bevállalhatod te is. :)