Újság!
Betöltés...

Kényelmes kertészeknek: Spa-kertek



Egy kert kihasználása sokoldalú lehet. Megtermelhetjük benne az éves zöldség és gyümölcs szükségletünket, dísznövényekkel ültethetjük be, gyerekeknek játszó részt, vagy a családnak kültéri ebédlőt alakíthatunk ki és még sorolhatnám. Szóval egy kert sok fajta igénynek megfelelhet a tulajdonos elvárásainak megfelelően.

Mostani bejegyzésemben a kényelmes, és pihenni vágyó kertészekre gondoltam. Sokan szeretik a kertet, de nem feltétlen megszállott kertészként tekintenek a házat körülölelő területre, hanem mint egy plusz kikapcsolódási lehetőségre.
Szerintem minden családban van ilyen és olyan variáció is, azaz van, aki a virágokkal és gyümölcsfákkal bíbelődik és képtelen még egy napozóágyba is beleülni, míg a másik típus szerint: a kert legyen szép, de ne sok vesződséggel, mert akkor az a kikapcsolódás és pihenés rovására megy.

Ez utóbbi típusú kerttulajdonosoknak, a Spa-kert kialakítását javasolnám. Ha kő, vagy faburkolatot kap a kert nagy része, akkor rögtön a fűnyírást is mellőzhetjük, míg a kert zöld jellegét néhány megbízható növénnyel biztosíthatjuk.


Ez az abszolút wellness sarok, a szauna mellette egy faburkolatba süllyesztett
pezsgőfürdő és a kép alján látható asztalkából ítélve, még napozó/pihenő rész is található a teraszon.


Havazásban már volt szerencsém használni kültéri jacuzzit, és nagyon élvezetes volt a forró vízben üldögélni, míg az arcomra hullottak a hópelyhek. De ahol sokat esik az eső, ott lehet, hogy praktikusabb tetőt építtetni fölé, mert így tényleg nem befolyásolhatja az időjárás a kikapcsolódásunkat.


Tetszik ennek a pezsgőfürdőnek az egyszerű kerek formája és az azt körülölelő fa pult. A medencébe belógó pohártartó, pedig egy igazán hasznos luxus a luxusban.


Talán ezen a képen látszik igazán, hogy a Spa kertrészünket egy eldugott sarokba érdemes kialakítani, ahová nem látni be sem az utcáról és a szomszédos kertekből sem, és így teljes nyugalomban pihenhetjük ki a munka fáradalmait.


Itt aztán minden van, amit egy kikapcsolódásra és feltöltődésre vágyó kerttulajdonos megkívánhat. Egy kis reggeli úszás, majd esti levezetésként egy kis pezsgőfürdőzés, amit feldobhatunk aromatablettákkal, illetve hangulatvilágítással.


Bár csak álmodozás szintjén, de én már helyet is találtam egy ilyen kültéri pezsgőfürdőnek.
Talán majd egyszer...



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :