Újság!
Betöltés...

GardenExpo Dekor&Mentha szemmel - 1.rész



Ma sikerült elmennem a GardenExpo-ra és nagyon tetszett. Kissé sok fotót készítettem, de igazából alig tudtam valamit kihagyni a beszámolóból, mert mindegyik adhat ötleteket az idei kerttervekhez. A GreenExpo területén keveset fotóztam, mert az a rész nem a látványról szól, hanem a mögöttes tartalomról.

Ami még a fotózásnál kimaradt - mint témakör - azok a kerti grillezők voltak. Ezek hiper-szuper rozsdamentes, nagyon divatos darabok, de gázzal működő készülékek voltak, így nem indítottak meg. Talán még a betonból készült antik jellegű kerti kutak, burkolóanyagok, szobrok maradtak ki. Ezek nagyon praktikusak olyan esetben, ha nem ragaszkodunk az anyaghoz magához, de látványban szeretjük az antikolt hatást.


Minden férfi álmát láthatjátok. Miközben a fotelben üldögélnek egy pohár itallal, a fűnyíró dolgozik helyettük, és ha lemerült, akkor betolat a házába, és töltésre kapcsol. Szóval semmi munka és mégis szép a gyep.


 


 Variációk egy ebédhez: Lehet piknik, lehet kisebb asztaltársaság, de akár vászonnal fedett kültéri étkező is.




 
A héten már írtam a Spa kertekről. Aki gondolkodik egy ilyen kialakításán, annak itt van miből választani.


 Teraszra is rakható fa- vagy kőburkolatos fűszernövény spirál.


 

 Minden féle kerti kerámiák: dekorációk a ház oldalára, házszám táblák, és "harapós kutya" figyelmeztetések. 


Nagyon örültem ennek a függőszéknek. Pár hónappal ezelőtt még arról írtam, hogy sehol sem találni magyarországi beszerzési forrást. Nem számít olcsó bútornak, de mindenképp egyedi.


Folyt. köv.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :