Újság!
Betöltés...

Egy bútoráruház kerti kiegészítői



Van, aki szereti és van, aki nem. De tény, hogy itt mindig találsz egyedi darabokat.
A svéd bútoráruház family-termék osztályán meglepő módon kerti kiegészítőket találtam. Mindegyik színes vidám és tavaszi hangulatú.

Mint például a fent látható kis kerti retikült, szerszámokkal. A szerszámokat külön is megveheted, amelyek tényleg jó minőségek és hasznosak is kertben. A keskenyebb ültető kanál virághagymákhoz, a szélesebb ültető kanál palántákhoz, a talajlazító pedig segít olyan helyeken is fellazítani és levegőztetni a földet, ahol egy nagyobb kapával már nem férnél hozzá. Egyetlen kérdés merült csak fel bennem, hogy miért retikül, és miért nem inkább övtáska? Személy szerint, én abban a formában nagyobb hasznát venném, mivel úgy a kezem szabad lenne, és nem pakolnám le állandóan, majd hagynám el újra és újra a kert különböző pontjain, ha valami kerti munkához szeretnék hozzálátni.

Ez a palántázós doboz
tűnt fel elsőként. Egy gyakorlott kertésznek nem tud semmi újat mondani ez a doboz, de egy gyermek, kertészkedés iránti érdeklődését felkelthetjük vele. Tetszik a palántázó edény műanyag teteje, ami segít párás levegőt biztosítani a frissen kibújt leveleknek.


 
A szellőzésre alkalmas nyárias kerti papucs,  illetve a járműveket formázó szélkakasok minden kertbe jól mutatnak. Már előre látom a fiaimat, ahogyan szelet utánozva fújják a propellereket, természetesen közben azon veszekedve, hogy ki melyiket fújhatja.


 
 De ami igazán felkeltette a figyelmemet, az a napelemmel működő díszgömb, ami több helyen is felhasználható a kertben. Például lelógatható egy fáról vagy tartórúdjával földbe szúrható. Esti órákban kellemes hangulatvilágítást biztosít a kertben, nappal pedig szép dísze lehet a virágágyásnak, és talán még a madarak is leszállnak ezekre a díszekre pihenni, hogy megcsodálhassuk őket.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :