Újság!
Betöltés...

Illatos kert a körúton


Lelkes hobbikertész lévén, imádom a növények illatát, és amikor csak tehetem, illatmintát veszek a környezetemben fellelhető virágokból, zöldségekből, fűszernövényekből. Engem megnyugtatnak, és egy lassú, nyugodt világba röpítenek, ahol pár másodpercre nem lesznek fontosak a rohanó élet percekre lebontott programjai.

Hát valami ehhez hasonló varázslatos érzés volt belépni a Szent István körúton található Myropolium nevű boltba, ami egy illatozó kis kertecske Budapest belvárosában. Itt olyan natúr kozmetikumokat árulnak, amelyeket igazán különleges virág, gyümölcs és fűszernövény párosításokból alkottak: gránátalma, orchidea, olíva, rozmaring, mangó, magnólia, szantálfa vagy a thaiföldi illatokat felidéző sranrom illatszerek összetevői papaya, jázmin, tamarind, de még folytathatnám a felsorolást ...

Ezek lehetnek ajakbalzsamok, testápolók, krémek, tusfürdők, fürdőolajok vagy akár parfümök.

Hogy stílszerű maradjak, találtam Mentha-Levendula masszázsolajat, amit igazán izgalmas párosításnak találtam.

Kedvenceim a XIX század elejei hangulatot idéző l'erbolario cég termékei, amely szinte egy 100 éves kertészeti lexikon rajzaival tárják elénk az összetevőket. Természetes hatóanyagai gyógynövényekből, virágokból, gyümölcsökből, rózsakertek és még hihetetlen sokféle növény eszenciáiból tevődnek össze.

A képeket elnézegetve egy csodálatosan illatozó virágoskert jutott eszembe, amilyenre mindig is vágytam.

Mindent egybevetve, szerintem érdemes ebbe a  varázslatos kertet idéző, natúr kozmetikumokat árusító boltba bekukkantani, hogy pár percre kikapcsoljuk a rohanást és elmerüljünk az illatokba és az emlékekbe.A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :