Újság!
Betöltés...

Hasznosítsunk újra


Newspaper bench – ülőke újságpapírból.

A mai világ egyik legfontosabb jelszava: újrahasznosítás. De mit tesznek le az asztalra a formatervezők az újrahasznosítás szellemében?

Többféle irányzat létezik. Valaki újrahasznosításból nyert alapanyagból, például újrahasznosított műanyagból, papírból dolgozik, míg valaki közvetlenül használja fel újra a használatból kikerült alkatrészeket, tárgyakat. Az alapvető előnye mindkettőnek ugyanaz: csökkentjük a hulladékmennyiséget. A közvetlen felhasználással ráadásul még egy ipari újrahasznosítási folyamatot is megspórolunk, amivel energiát takaríthatunk meg.

Ma szinte minden magára valamit is adó tervező készít újrahasznosított alapanyagból bútorokat. A létrehozott bútorok olyan design-tárgyak, melyeknek a funkcionalitásukon kívül komoly üzenetértékük is van. Felhívják a figyelmünket arra, hogy mi mindent lehet létrehozni abból, amit mások szemétnek tekintenek.


Az EcoFactor által tervezett ülőkék kivágott fák tuskóiból készültek.



Andy Gregg tervezőnek két szenvedélye van: a design és a kerékpározás. Egyedi megrendelésre készülő modelljeit kerékpáralkatrészekből készíti, 1990 óta. De az újrahasznosítás jegyében vonatablakokat és régi biztonsági öveket is használt már alkotásaihoz.

További képeket és hasonló cikkeket találsz a http://www.otthonteremto.hu/ oldalon.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :