Újság!
Betöltés...

Kukorica hópehely a karácsonyfán

Egy francia kertészeti műsorban láttam ezt az egyszerű és látványos karácsonyi díszt. Nem feltétlenül csak kerti dekoráció, de karácsonykor én a kertet szoktam ezzel díszíteni, és így minden gyerek kedvence lesz, aki elsétál a házunk előtt.
Egy probléma van csak vele, hogy a madarak is szeretik, így érdemes a megmaradt pattogatott kukoricákat félre tenni, és idővel onnan pótolni a hiányzó darabokat. 


Előkészítés:
A drót csillagformát elkészíthetjük mi magunk is, de meg is vásárolhatjuk a kreatív hobby boltok egyikében. A kreatív boltos variáció tényleg ötletesebb, mint amit tavaly én alkottam, mert egy forrasztó pálkával könnyedén és fixen egymáshoz rögzítik a 4 darab vékony drótot.

Ha a boltban sem kapható és forrasztani sem tudunk, akkor jön az én tavalyi megoldásom, azaz egymásra hurkoljuk a drótokat, és kombinált fogóval jól összeszorítjuk.

Majd amikor óvatosan felfűztük a kukorica pelyheket, a csillagszár végén egy hurkot készítünk, és ezzel megakadályozzuk a kukoricák lepotyogását.

Ezután csak egy szép vékony szalag kell, és az elkövetkező napokban mosolyogva várhatjuk a hópelyheket.
Ám ha mégsem érkeznének meg, akkor legalább a kerti bokrunkról vagy fenyőnkről ránk mosolyog pár darab telet idéző hópihe.



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :