Újság!
Betöltés...

Citrom a kertben és a kehelyben


Citrusok termesztése nem igazán egyszerű feladat hazánkban. (Ahogyan ezt már a Tanú című filmben is láttuk.) Bár érdemes egy-két növénykével próbálkozni, mert ha gyümölcse nem is lesz, a levélzete gyönyörű, és nyáron a kertbe kitéve kellemes mediterrán hangulatot áraszt.

Ám a nevelgetésük cserépkertben nem tartozik a bonyolult kertészeti teendők közé (a megfelelő citrusföld és táp használatával), ha a teleltetésüket meg tudjuk oldani.

Ettől függetlenül a citrusos édességek (pl.fagyi) készítése nyári meleg napokon kifejezetten üditő érzés.
Így, ha már nyár és néha meleg is van, kerestem egy igazán inspiráló alapot Chili&Vanilia receptjei között, citromos joghurtfagylalt formájában, amin kicsit módosítottam. Gyors és finom fagyi lett belőle.



Hozzávalók:
4dl habtejszín
5dl natur joghurt
1citrom reszelt héja
több mint 1/2 citrom szűrt leve
2-3ek cukor
2tk narancs aroma
csipet só







A habtejszínt hűtőből kivéve a cukorral és csipet sóval kemény habbá vertem. Majd hozzákevertem a joghurtot, a narancs aromát, a citrom héját, és levét.

Ezzel készen is volt, majd fagyigép híján beraktam a mélyhűtőbe egy műanyag dobozba. Mivel így sajnos igen kristályos állagú lesz, ezért 15-20 percenként botmixerrel kevertem át. Még akkor is, amikor már félkeményre fagyott. Ez kb. 2 órás időtöltés.

Nagyon kellemes nyári frissítő fagyi lett belőle. Talán csak egy dologgal lehetett volna még tökéletesebbé tenni az ízét, ha beletettem volna egy zöldcitrom héját, és a levének egy részét.


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :