Újság!
Betöltés...

Erdei hangulat egy városi kertben



(2010.május, 18.)

Nekem mostanában bárki mondhatja, hogy a májusi eső aranyat ér, egy ideje mégsem lelkesedem ezért a végeláthatatlan esőrengetegért - valószínűleg sokan velem hasonlóan éreznek. Igaz, a növényeim szemmel láthatóan nagyon élvezik az égi áldást.

Viszont valaminek mégis sikerült mosolyt csalnia az arcomra az elmúlt napokban.

A gyerekek játszóterén váratlan vendégek jelentek meg, néhány nagyon helyes kis gombacsoport formájában. A fakéreg és a gomba együttese kellemes erdei hangulatot árasztott, amiről rögtön egy kis erdei házikó jutott eszembe. Innen kilépve, gondolataimban már egy erdei úton találtam magam, ahonnan bármikor neki indulhatok a hegyek megmászásának. (Persze napsütésben.) És már nem is kellett több, hogy egy szörnyen hideg, esős, fázós napon életkedvet leheljek magamba. Talán, még egy kis habos forró csoki tudta volna igazán megkoronázni a napot.

Ám a gomba fajtákhoz nem értek, így az asztalunkra nem kerülnek. Pedig a család tényleg odavan a gombás étkekért. De inkább nem kockáztatok.

Néhány fotót azért felteszek, mert szerintem hangulatosak.




A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

Unknown írta...

Kedves blogger!

Ki készítette a képeket?

Borbás Ági írta...

Szia!

Ezeket mind a kertemben fotóztam. Remélem tetszik. :)